astroneut.jpgMånen.jpgStjärnor.jpg
Läsa | Interaktiva sidor

Läsa

Naturhistoriska riksmuseet - Läs om planeter, stjärnor och annat som har med rymden att göra
Temapaket: Rymden på NE.se - Lektioner, övningar, reportage, filmer. Du kan också söka mer information själv genom att skriva in ditt sökord i sökrutan längst upp.
Astronomidelen av NE.se- Samling av alla artiklar som handlar om astronomi på NE.se. Du kan också söka mer information själv genom att skriva in ditt sökord i sökrutan längst upp.
Unga faktas sida om stjärnor och planeter
Lär dig mer om rymdhistoria, himlakroppar, stjärnbilder och rymdfärder. Riktar sig till skolelever och till alla som är intresserade av astronomi.
Solsystemet - temapaket om solsystemet från ne.se

Interaktiva sidor

Flyg omkring i solsystemet
En karta över solsystemet där du kan titta på planeter och stjärnor. Tryck på mellanslag för att få upp modellen på fullskärm, alltså för att visa hela skärmen.
Världens största modell av vårt solsystem
Om solen var lika stor som globen, hur stora skulle de andra planeterna vara då? Och var skulle de finnas? Skolastro har lagt ut modeller av planeter och kometer på skalenliga avstånd runt om i Sverige, från Kiruna till Karlshamn!
Gör ditt eget solsystem
Kul sida där du kan experimentera med stjärnor, planeter och kometer. Du kan räkna ut omloppsbanor eller bara skapa fina mönster!
Universums historia sammanfattad - Tidslinje från Big Bang till modern människa.På engelska